Wist je dat je met het “afval” van je asperges (schillen, poepjes) perfect lekkere, zijdezachte aspergesoep kan maken met de Thermomix?
Door de krachtige motor van de TM, wordt zelfs het fijnste draadje (waaruit de aspergeschillen bestaan) fijngemalen!
Dit heb je nodig voor ongeveer 0,75l soep:
asperge “afval” van 1 kilo asperges
750 ml water
een klontje boter
kippenbouillonblokje of -pasta
Hoe maak je het:
knip de restjes in grove stukken, zo draaien de strengen zeker niet tussen je mes
doe de restjes in de beker, voeg een goede klont boter toe en laat even aanstoven 2 min op 100 graden, stand 1
voeg het water en een schep bouillonpasta toe en kook: 20 min 100 graden, stand 2
mix de soep door: 1,5 min op stand 10
Peper en zout naar smaak 😉
Zo makkelijk is het en je hebt helemaal geen groenteafval over!
Comments